Lukion läksykerho

Hyllin lukiossa järjestetään kahdesti viikossa kaikille lukiolaisille avoin läksykerho. Läksykerhossa on mahdollisuus päästä tekemään läksyjä ja muita koulutehtäviä yhdessä muiden opiskelijoiden ja ohjaajan kanssa.

Läksykerhoon tulemiseen ei tarvitse mitään erityistä syytä: innokkuus lukio-opintoihin riittää. Opettajilla on kuitenkin mahdollisuus määrätä opiskelija läksykerhoon, mikäli tekemättömiä tehtäviä on kertynyt kurssin aikana liikaa ja kurssi on vaarassa keskeytyä.

Tyypillisimpiä oppiaineita, joita läksykerhossa tehdään, ovat matematiikka, fysiikka ja kemia, mutta myös kielet ovat suuressa suosiossa. Usein opiskelijat etsivät läksykerhosta koulutehtäviin henkilökohtaisempaa apua, ja siksi myös näiden oppiaineiden panos läksykerhossa korostuu. Läksykerhossa ei kuitenkaan tarjota varsinaista opetusta vaan oppiminen tapahtuu tehtävien kautta. Lukuvuonna 2020-2021 läksykerhossa kävikin yli 60 eri lukiolaista vähintään kerran, ja kaikkein aktiivisimpia kävijöitä muistettiin erilaisilla tsempparipalkinnoilla.